Open Dag

Open Dag zaterdag 11 mei 2024 – 10:00 tot 16:00 uur 

De Stichting Lettergieten 1983 beheert een museumwerkplaats in Westzaan. Daar wordt het lettergieten actief uitgeoefend, ook al is die techniek ‘niet meer van deze tijd’. De werkplaats heeft matrijzen voor meer dan tachtig lettertypen en beschikt over een groot assortiment ornamenten. De werkplaats is leverancier voor handboekbinders, boekdrukkers en hobbyisten.

U bent van harte welkom. Tijdens de Open Dag zijn er interessante aanbiedingen. Letterpolissen van verschillende lettertypen en corpsen zijn te koop tegen gereduceerde prijzen. We verkopen (tweedehands) producten – denk aan letters, opvulwit, gereedschap, loketten (opbergkasten voor ‘letterbakken’ – en een collectie grafische boeken.

De toegang is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld; bezoekers die donateur worden van de van de Stichting – 30 euro voor 2024 – krijgen als welkomstgeschenk de tot nu toe verschenen letterproeven ( zolang de voorraad strekt) – Lees verder …

De werkplaats van de Stichting Lettergieten is gevestigd aan de Jacobus van Waertstraat 53 in Westzaan en is elke donderdag in bedrijf van 10.00 tot 15.00 uur.

Een bezoek aan de Open Dag van de Stichting Lettergieten 1983 is goed te combineren met de Papiermolen De Schoolmeester. De molen bevindt zich op korte afstand van de werkplaats en is ook op deze dag geopend.

Bekijk ook: https://www.youtube.com/watch?v=l_8vF3Q6W1I

Bewaren