Vrijwilligers

Aside

De Stichting Lettergieten zoekt vrijwilligers die op donderdag mee kunnen draaien in de werkplaats in Westzaan, Jacobus van Waertstraat 53. Het gaat om:

  1. een leerling-gieter
  2. een grafisch technicus
  3. een manusje-van-alles

De leerling gieter willen we achter een gietmachine hebben om te leren hoe je letterpolissen moet gieten op ambachtelijke wijze.

De grafisch technicus moet ons kunnen helpen met onderhoud en reparatie van de Monotypemachines. En als er geen reparaties zijn dan valt er veel te verbeteren aan het gereedschap, aan het gebouw en aan het ordenen van onze collectie.

De man of de vrouw die overal geschikt voor is willen we laten tuinieren, schilderen, opruimen, schoonmaken, ordenen, etc.

Voor al deze functies geldt: geheel vrijwillig en geen vergoeding van onkosten.

Koffie en thee op kosten van de zaak.

Meld je aan via info@lettergieten.nl; we nemen contact met je op.

 

Lettergieten rond 1900

Aside

De Stichting Lettergieten heeft op 28 november bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een boek gepresenteerd over de techniek van het lettergieten rond 1900. Het boek is verschenen ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de stichting en te bestellen via info@lettergieten.nl. Lees meer …

Een bezoekje?

Aside

Geeft een impressie van de werkplaats: van machines, gereedschappen en materialen voor de productie van loden letters voor boekdruk. Je ziet o.a. machines en machineonderdelen, matrijzen, wiggen, toetsenborden, trommels, rolletjes, raamindelingen en matrijzen, letters en ornamenten. Kom eens langs op donderdagmiddag.

Bereikbaarheid en openingstijden

Aside

Neem contact op:
telefonisch: 075-6285753 (alleen op donderdag tussen 9.00 – 15.00 uur),  per mail.

Adres van de museumwerkplaats: Jacobus van Waertstraat 53, 1551 CJ Westzaan

Route
Meestal is er wel een parkeerplaatsje vrij op de speelplaats van de school.

e-mail: info@lettergieten.nl

Openbaar vervoer:
station Zaandam, treintaxi/bus Connexxion 63, halte Westzaan Kerkbuurt. Je wandelt naar de Jacobus van Waertstraat. Aan het eind van de straat vind je een schoolplein en een oude school. Dat is onze werkplaats.